Te zien/horen in de wijk

GALERIE MAASKOE, cultuur met catering, Westerkade 29

Poserende figuren doemen op uit een onduidelijke verte. 

In de felgekleurde vlaktes onthult zich een gebied van intimiteit. Een tussenruimte waarin een vaststaand feit kan gaan bewegen, waarin dat wat voor zeker doorging, tegen kan worden gesproken. In de schilderijen van Eli de Haas lijken de barrières tussen wat geweten kan worden en dat wat onbekend is te vervagen.

We openen het nieuwe seizoen met verrassende olieverf schilderijen van de 21-jarige Eli de Haas.
Hierbij nodigen we u uit voor de feestelijke opening van de expositie op vrijdag 10 september van 16:00 tot 19:00 uur.

De tentoonstelling is nog te zien t/m 3 oktober,

Open donderdag t/m zondag van 12 tot 17 uur.

zie www.maaskoe.com

 

DE MAASKAMER, Westerkade 27 www.demaaskamer.nl
geen informatie

HEERENHUYSKAMERCONCERTEN BIJ DUDOK IN HET PARK

Een klein maar fijn muziekpodium in Het Park 
PROGRAMMA zie :  www.heerenhuyskamerconcerten.nl 

Genieten jullie ook zo van die zon! Ideaal om je concert in het Heerenhuys te combineren met een wandeling door het Park. Gewoon 'wandern' waarbij je hoofd helemaal zen wordt, of op 19 september datzelfde hoofd vullen met informatieve seizoenswandelingen waarin je bijgepraat wordt over de renovatie van het Park.

Laat je meenemen naar het bruisende Parijs eind 19e eeuw

Madame Manet, een verhalend concert van pianist Maarten van Veen en verteller Huib Ramaer

Het zal je maar gebeuren, dat je echtgenoot (Edouard Manet) ruzie heeft met een collega schilder, en vervolgens een stuk van een aan jouw opgedragen schilderij afscheurt... Waarom?! 
Wanneer je aanstaande zondag 26 september komt luisteren naar het concert van pianist Maarten van Veen van het Doelen Ensemble, onthult verteller Huib Ramaer de rest van het verhaal. 

Wie op 3 november 2019 het fantastische concert met beide heren over het bezoek van Frans Liszt aan Rotterdam heeft meegemaakt, of helaas gemist, krijgt nu een tweede kans.

Deze zondag ontdek je alles over de Nederlandse Suzanne Leenhoff, pianiste en echtgenote van de wereldberoemde kunstschilder Manet, die een boeiend leven leidde in het bruisende Parijs eind 19e eeuw. Maarten van Veen illustreert het verhaal met pianowerken van o.a. Emmanuel Chabrier, Maurice Ravel, Richard Wagner, Franz Liszt, Frédéric Chopin, Robert Schumann en César Franck, gespeeld op een originele Erard piano die destijds in alle salons stond.
Hier lees je meer over het concert en het verhaal, dat eigenlijk begint met het bezoek van Franz Liszt aan Nederland.

Overigens: Degas is er nooit in geslaagd om het schilderij te repareren, het hangt in 'gesneden staat' in het Kitakyushu Stedelijk Museum of Art in Japan.

En ja, vanaf zondag 26 september is het ook bij ons verplicht een Coronatoegangsbewijs te tonen bij de entree, simpel op je smartphone of een printje op papier. Hier vind je onze informatie, of ga direct naar deze pagina van de Rijksoverheid met uitleg hoe je eenvoudig aan je Coronatoegangsbewijs met QR-code komt.
Doordat we de 1,5 meter loslaten kunnen we de musici in het Heerenhuys weer récht voor ons laten spelen, op de foto zie je de opstelling zoals je die zondag kunt verwachten.

zondag 3 oktober 

Göksel Yilmaz Ensemble
Zanger Göksel Yilmaz speelt met de Rotterdamse violiste Anne Bakker en percussionist Jacobus Thie prachtige liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan. In hun eigentijdse stijl hoor je invloeden uit traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek doorklinken. Hier hoor je bijvoorbeeld Bint Al Shalabiya. Een muzikale reis door het leven met de warme stem van Yilmaz, over verlangen, opstand en verdriet, intense liefde en blijdscha
 
Heerenhuyskamerconcerten is een initiatief van Stichting Droom en Daad, de uitvoering en programmering is in handen van Antoinette van Hattem, bureau De Artiesteningang.

 

UW CULTURELE ACTIVITEIT
(in het Scheepvaartkwartier)
OP DEZE WEBSITE?
neem contact op via

info@bos-rotterdam.nl

 

 

 

 

Te zien/horen in de wijk