Te zien/horen in de wijk

GALERIE MAASKOE, cultuur met catering, Westerkade 29

Open donderdag t/m zondag van 12 tot 17 uur 
en op afspraak 06 4390 0301

Welkom terug

Na een inspirerende zomersalon met 14 verschrikkelijk goede jonge schilders, hebben we voor komend seizoen wederom een interessante agenda.
Vrijdag 9 september openen we het nieuwe seizoen met Time enough, een show van de Rotterdamse kunstenaar Inez Smit.

Time enough

In de schilderijen van Inez zijn kleurvlakken op- en tegen elkaar aangelegd. Alsof het een stapeltje gekleurde papiertjes is die op de tafel ligt, straks worden ze terloops weer verschoven en is de ordening verleden tijd.

Inez laat ons inzoomen in de overweldigende grote wereld, al is er geen verwijzing naar een maatvoering. Door naar de schilderijen van Inez te kijken vertraag je in de snelheid waarmee je denkt en doet. Je kijkt naar een weerslag van opgestapelde tijd.

De laagjes verf, de dikte van de verf en de beweging van de kwast zijn zichtbaar en stilgezet. Maar ook de droogtijd en de daartussen liggende beslissingen tijdens het schilderproces zijn voelbaar. Alle ruis om je heen wordt even buitengesloten van dit moment.

Inez Smit (1967) studeerde in 1991 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Bachelor Fine Art). Zij combineert het schilderen met fotograferen en lesgeven.

 

Opening

Je bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op vrijdag 9 september om 16:00 uur. De expositie duurt t/m zondag 9 oktober.

zie www.maaskoe.com

 

HEERENHUYSKAMERCONCERTEN BIJ DUDOK IN HET PARK

Een klein maar fijn muziekpodium in Het Park 
PROGRAMMA zie :  www.heerenhuyskamerconcerten.nl 

Marlies du Mosch en Anne Bakker vertellen een 'Tale of a City'

Het flamencojazz concert door Karisma op zondag 4 september is uitverkocht, dus besteden we in deze nieuwsbrief aandacht aan de volgende drie concerten in september.

Op zondag 11 september ontvangen we altvioliste Anne Bakker en pianiste Marlies du Mosch. Zij spelen een programma met eigen composities, waarin je een unieke muziekstijl hoort die het midden houdt tussen folk, jazz en klassiek. 

Marlies du Mosch bereikte een miljoenenpubliek met de online streaming van haar soloalbum 'Tale of a City’. In filmische sferen en minimalistische klanken vertelt ze het verhaal over de stilte van de stad. Want ook al woont Marlies in het bruisende Rotterdam, de stilte die er ook te vinden is blijft haar fascineren. Die stilte heeft Du Mosch proberen te vangen in haar composities: ‘Tot stilstand komen en beseffen dat de wereld om je heen door raast, dat probeer ik te vangen in muziek. Composities die je laten ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.’

Anne Bakker is een (alt)violist, componist en zangeres, verbonden aan het Rotterdamse Batavierhuis en actief  binnen veel verschillende genres waarbij zij het experiment niet schuwt. Ze studeerde zowel jazzviool als zang (master) aan Codarts Rotterdam. Deze focus is terug te horen in haar eigen liedjes waarbij zij zichzelf begeleidt op viool en altviool, in dit concert natuurlijk aangevuld met pianospel van Marlies du Mosch.

Zondag 11 september
Aanvang 11.30 uur
Tickets zijn hier te koop

Een buitenkans om ras-Rotterdammers Keimpe de Jong en Ton van der Meer te horen en zien! Beide mannen schreven ontelbaar veel composities voor TV-series als bijvoorbeeld Loenatik en Studio Achterwerk en theaterproducties van onder andere Toneelgroep Oostpool, het RO-theater en de solovoorstellingen van John Buijsman.

In dit concert staan ze zélf op het podium met het programma 'Waterzooi', waarin ze pareltjes laten horen uit hun eigen bedenksels en sommige songs van anderen die het verdienen in dit programma terecht te komen. De hydraulische kracht van de stad waar 'Alles Stroomt' speelt een grote rol in Waterzooi: Rotterdam en z'n haven, Katendrecht, de Nieuwe Maas en boten, heel veel boten: op stoom, op oliestook, op windenergie of op groen gas, altijd onderweg.

'Tango Tinto' bestaat uit Barbara Varassi Pega op piano, Gerardo Agnese op bandoneon en Virgilio Monti op contrabas, gerenommeerde musici die een belangrijke carrière in de tangoscène hebben opgebouwd.
Het ensemble treed internationaal regelmatig op als kwartet of quintet, maar de oorspronkelijke bezetting uit 2004 bestaat uit dit trio en dat is altijd de harde kern gebleven. Hun repertoire omvat de verschillende periodes van deze populaire muziek, van de oorsprong (Guardia Vieja) tot nu.
Ze spelen zowel eigen composities als werk van de belangrijkste tangocomponisten zoals Piazzolla, Pugliese en Troilo, altijd in een zeer persoonlijke stijl.

 

Heerenhuyskamerconcerten is een initiatief van Stichting Droom en Daad, de uitvoering en programmering is in handen van Antoinette van Hattem, bureau De Artiesteningang.

 

UW CULTURELE ACTIVITEIT
(in het Scheepvaartkwartier)
OP DEZE WEBSITE?
neem contact op via

info@bos-rotterdam.nl

 

 

 

 

Te zien/horen in de wijk