Te zien/horen in de wijk

GALERIE MAASKOE, cultuur met catering, Westerkade 29

Open donderdag t/m zondag van 12 tot 17 uur 
en op afspraak 06 4390 0301

zie www.maaskoe.com

Van 10 juni t/m 10 juli: Maaskoe Zomersalon

Met veel genoegen presenteren we onder de titel Zomersalon een groepstentoonstelling met schilderijen van veertien jonge kunstenaars, samengesteld door gastcurator Nina Davies.

Zoals op een salon gebruikelijk is, zijn de wanden volgehangen met uiteenlopend en kleurig werk van verschillend formaat en stijl.

Hoewel de focus ligt op figuratieve kunst, is in sommige werken een abstracte invloed duidelijk zichtbaar. Vast staat dat je door de grote hoeveelheid schilderijen, ogen te kort komt.

 

HEERENHUYSKAMERCONCERTEN BIJ DUDOK IN HET PARK

Een klein maar fijn muziekpodium in Het Park 
PROGRAMMA zie :  www.heerenhuyskamerconcerten.nl 

Anita Petruescu speelt eigen werk en jazzstandards met virtuoze begeleiders Paul van de Calseijde op saxofoon en Andrew Moreno op gitaar.

Petruescu, net cum laude afgestudeerd, speelt direct op NSJ-festival én in het Heerenhuys

Het lijkt een rollercoaster voor Anita Petruescu: op 14 juni studeerde zij met een concert in de Doelen cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium, op zaterdag 9 juli staat zij met haar ensemble op het North Sea Jazz Festival, en op zondag 10 juli kunnen jullie haar met een intieme kleine bezetting horen in onze Parkzaal!
Met haar expressieve stijl en geweldige stemtechniek zal zij eigen werk spelen, waaronder het bovenstaande 'Light" , en jazzstandards speciaal gearrangeerd voor deze bezetting. zie 

Petruescu, van oorsprong Roemeense, leerde op het conservatorium haar begeleiders Paul van de Calseijde en Andrew Moreno kennen. Saxofonist Calseijde kreeg op Codarts les van Ben van den Dungen, Benjamin Herman and Tineke Postma, en speelt inmiddels in gerenommeerde bands en ensembles waaronder het soulvolle ‘Michelle David & The True-tones’ en het ‘Dutch Jazz Collective’.
De van oorsprong Venezolaanse gitarist Andrew Moreno verdiept zich in bigband repertoire en traditionele Venezolaanse muziek, en speelt in Nederland samen met musici als Tineke Postma, Benjamin Herman en Jasper Blom.

Zondag 10 juli
Aanvang 11.30 uur
Tickets zijn hier te koop (€ 7,50 of € 20,00 inclusief ontbijt) 
Dit is een concert ihkv North Sea Round Town, het jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 375 concerten langs 125 locaties door Rotterdam trekt.

Heerenhuyskamerconcerten is een initiatief van Stichting Droom en Daad, de uitvoering en programmering is in handen van Antoinette van Hattem, bureau De Artiesteningang.

 

UW CULTURELE ACTIVITEIT
(in het Scheepvaartkwartier)
OP DEZE WEBSITE?
neem contact op via

info@bos-rotterdam.nl

 

 

 

 

Te zien/horen in de wijk