Te zien/horen in de wijk

 

GALERIE MAASKOE, cultuur met catering, Westerkade 29

Open donderdag t/m zondag van 12 tot 17 uur 
en op afspraak 06 4390 0301

zie www.maaskoe.com

 

HEERENHUYSKAMERCONCERTEN BIJ DUDOK IN HET PARK

Een klein maar fijn muziekpodium in Het Park 
PROGRAMMA zie :  www.heerenhuyskamerconcerten.nl 

Aanvang 11.30 uur
Tickets €7,50 of € 20,00 inclusief ontbijt zijn hier te koop

Heerenhuyskamerconcerten is een initiatief van Stichting Droom en Daad, de uitvoering en programmering is in handen van Antoinette van Hattem, bureau De Artiesteningang.

Vol enthousiasme het 5e jaar in van onze concertserie

We wensen iedereen een gezond, gelukkig en bovenal rijk muzikaal 2023! 

We gaan alweer het 5e jaar in van onze muziekserie in het Park, een prachtige combinatie van intieme concertjes in deze prachtige groene oase in de stad. 
Ook dit jaar kan je jezelf en vrienden élke zondag verwennen met een live concert in het Heerenhuys, volop ín het moment, om daarna te genieten van een wandeling door het Park. 

De agenda staat weer gevuld met afwisselende concerten, van klassiek tot flamenco, van Rotterdamse 'watermuziek' tot jazzy soul. Aanstaande zondag 8 januari is uitverkocht, dus neem hier een kijkje wat we vanaf 15 januari voor jullie in petto hebben. Graag tot ziens in het Park!

New Phoenix Ensemble   15 januari
Het Rotterdamse New Phoenix Ensemble bestaat uit een collectief van internationale musici gevestigd in Rotterdam. De naam Phoenix doet denken aan de stad Rotterdam die in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest en 'uit haar as herrees', maar verwijst ook naar het doel van het ensemble om werken van onbekende en vergeten componisten te integreren in hun repertoire en zo hun muziek "nieuw leven in te blazen". 

Dat hoor je op 15 januari in het programma 'Donne', dat exclusief gewijd is aan vrouwelijke componisten die tijdens hun leven onterecht in de schaduw hebben gestaan van bekende artiesten van hun tijd. Ontdek de muziek van Rosy Wertheim, Francesca Caccini, Myriam Hyde en Ethel Smith!

Keimpe de Jong en Ton van der Meer  22 januari
Multi-instrumentalisten Ton van der Meer en Keimpe de Jong zijn al sinds hun studie aan het conservatorium bevriend. Sindsdien levert hun samenwerking de muziek op voor ontelbare TV, radio- en theaterproducties.

Het repertoire dat zij gezamenlijk en individueel in de loop der tijd schreven heeft ook veel raakvlakken, water is er daar één van.
In hun programma WATERZOOI dat zij deze zondag spelen, speelt de hydraulische kracht van de stad waar ”Alles Stroomt” een grote rol: Rotterdam en z'n haven, Katendrecht, de Nieuwe Maas en boten, heel veel boten.

Je hoort pareltjes uit hun repertoire, met titels als Varen naar verre landen, Katendrecht, Kabbel, de Kloteboot-boogie, The Sea en Uit de hemel valt het water. Met Keimpe de Jong op saxen en Ton van der Meer op toesten en snaren.

 

UW CULTURELE ACTIVITEIT
(in het Scheepvaartkwartier)
OP DEZE WEBSITE?
neem contact op via

info@bos-rotterdam.nl

 

 

 

 

Te zien/horen in de wijk