Uit in de wijk

HEERENHUYSKAMERCONCERTEN BIJ DUDOK IN HET PARK

Een klein maar fijn muziekpodium in Het Park 
PROGRAMMA zie :  www.heerenhuyskamerconcerten.nl 

De Heerenhuyskamerconcerten zijn iedere zondag om 11:30 te beluisteren in de huiskamer van Dudok in het Park en duren ongeveer een uur. Om 11:00 gaat de zaal open.

Kaarten à €5,- zijn online te koop, kinderen tussen 6 en 18 jaar mogen gratis naar binnen (wel graag een stoel voor hen reserveren). Huisdieren mogen niet naar binnen.

Het is een kleine zaal met een beperkt aantal stoelen, dus wees er op tijd bij! Mocht u alsnog verhinderd zijn, dan kunt u uw kaartjes natuurlijk doorgeven aan vrienden/kennissen.

NIEUW!    Parkgeheimen
Hou je van speuren, buiten zijn, een beetje peuren in de grond? 
En ben je nieuwsgierig, zo eentje die tegels optilt om te kijken wat eronder zit of juist in de verte tuurt, op zoek naar vogels? 
Elke eerste zondag van de maand 10:00 - 11:00 Kinderen vanaf 6 jaar € 2,50Vanaf 18 jaar € 7,50
We willen het liefst kinderen mee op pad nemen  www.heerenhuyskamerconcerten.nl

Parkgeheimen 5 mei
Op deze Bevrijdingsdag een uitstapje naar Tuin Schoonoord! Ga met stadsecoloog Remko Andeweg op pad, de planten- en bloemendeskundige van het Natuurhistorisch Museum. We nemen het liefst kinderen mee op stap!

 

DOCK GALLERYVeerhaven 4

vanaf 30 januari Ton Kalishoek en Zhuang Hong Yi

Ton Kalishoek     - Modulaire kunst

Ton Kalishoek woont in Rotterdam.
Hij is professioneel beeldend kunstenaar. Daarnaast is hij ook werkzaam op het terrein van informatie- en verandermanagement.
Ton maakt beelden, schilderijen en wandpanelen. Hij gebruikt bij voorkeur hypermoderne materialen uit zowel de meubel- als de auto-industrie.
Zijn werk kenmerkt zich door strak lijnenspel. Ton gebruikt gestileerde figuren en voorstellingen. Sterke statements. Niet meer uitdrukking dan nodig is om de context weer te geven. Details leiden hierbij alleen maar af en worden daarom zoveel mogelijk vermeden.
Een belangrijke inspiratiebron is de actuele transformatie van de huidige maatschappij naar een digitale samenleving.
Papier verdwijnt. Er komt nu al een massieve overkill aan informatie op ons af. Veel meer dan ooit tevoren. Dit alles kunnen we onmogelijk tot in detail verwerken. We nemen besluiten via een muisklik. We hebben steeds minder (vrije) tijd. Druk, druk, druk.
Is het geschreven woord nog wel een bruikbaar middel in deze tijd van overkill?
Er ontstaat digitale kunst en we maken steeds meer gebruik van specifieke digitale beeldvormen. Voorbeelden zijn de iconen, pictogrammen, logo’s en snelkoppelingen op het bureaublad van uw pc, IPhone of IPad.
Kortom ook de beeldvormen evolueren. Minder vorm met meer instant (informatieve) zeggingskracht. Sterker groeperen en steeds sterker focussen op de echte relevantie, de kern van de informatie.
Elementen van deze inspiratiebronnen en trends verwerkt Ton in zijn werk.
“Ik probeer van deze tijd te zijn. Zowel qua beeldtaal als voor wat betreft de materialen die ik gebruik”.Website: www.tonkalishoek.com

Zhuang Hong Yi kan het beste worden omschreven als een Chinese, hedendaagse kunstenaar die met verschillende moderne kunstpraktijken indruk heeft gemaakt op het publiek in verschillende landen. Zijn werken vertegenwoordigen schoonheid, verfijning en een hoge mate van perfectie met een duidelijke aanwezigheid van Chinese invloed. Bovendien vertoond zijn werk veel gebruik van kleuren, thema's, vormen en materialen die het hart raken.

Het feit dat men kenmerken van zijn Chinese achtergrond kan herkennen, die tegelijkertijd gracieus worden gecombineerd met een sterke westerse allure, is ongetwijfeld het resultaat van zijn opvoeding en opleiding in China en de internationale Europese ervaring en inspiratie die hij heeft opgedaan sinds 1990, toen hij verhuisde naar Nederland. Hier heeft hij zich later gevestigd met zijn vrouw Luluo, ook een kunstenaar. Zelfs na vele jaren van verblijf in Europa heeft Zhuang zijn studio nog steeds in Beijing, China, waar hij een paar keer per jaar naar zijn werk terugkeert en nieuwe materialen ontdekt en inspiratie opdoet.

Sinds de verhuizing naar West-Europa in de vroege jaren negentig is de stijl van Zhuang Hong Yi geëvolueerd. Zijn werk bestaat uit veel verschillende vormen, maar ook uit een verscheidenheid aan materialen en formaten. Zhuang Hong Yi heeft schilderijen gemaakt met inkt, traditionele Chinese materialen zoals acryl en olieverf en rijstpapier. De schilderijen van Zhuang worden vaak gekenmerkt door een verrassende en verrassende mix van felle kleuren. Hij maakt hiernaast ook sculpturen en kunstvoorwerpen in onder andere hout, porselein en metalen. Maar al zijn werk is uitnodigend en vaak erg verrassend; zelfs voor degenen die zijn kunst goed kennen.

kijk op www.dockgallery.com voor meer informatie

DE MAASKAMER, Westerkade 27 www.demaaskamer.nl

MOMENTEEL GEEN INFORMATIE
 

GALERIE MAASKOE, cultuur met catering, Westerkade 29a

www.maaskoe.com

Elke zondag geopend van 12.00 -17.00 of op afspraak 06 43900301

franse schuur

24 maart t/m 28 april MIEKE BORGDORFF

Het kan nog net,naar het werk van Mieke Borgdorff komen kijken.  Op Paaszondag 21 April tussen 12.00 en 17.00 uur,

en op zondag 28 April tussen 16.00 en 18.00 uur is de kunstenaar er zelf om gezellig (samen met u??) deze expositie af te sluiten. 

De galerie is trouwens al vanaf 12.00 uur open.

Natuurlijke kleuren en texturen geïnspireerd op en gevormd uit afval.

Over de schoonheid van vergankelijkheid.
De inwerking van de natuur.
Mieke combineert verschillende verweerde en gevonden materialen,
en werkt eromheen met verf. Een tweede leven en nieuwe betekenis wordt
gegeven aan dingen die simpelweg weggegooid worden, door nadruk te leggen
op de mogelijkheden en kwaliteiten van deze.

 

 

 

 

 

 

Uit in de wijk