Uit in de wijk

 

HEERENHUYSKAMERCONCERTEN BIJ DUDOK IN HET PARK

Een klein maar fijn muziekpodium in Het Park 
PROGRAMMA zie :  www.heerenhuyskamerconcerten.nl 

De Heerenhuyskamerconcerten zijn iedere zondag om 11:30 te beluisteren in de huiskamer van Dudok in het Park en duren ongeveer een uur. Om 11:00 gaat de zaal open.

Kaarten à €5,- zijn online te koop, kinderen tussen 6 en 18 jaar mogen gratis naar binnen (wel graag een stoel voor hen reserveren). Huisdieren mogen niet naar binnen.

Het is een kleine zaal met een beperkt aantal stoelen, dus wees er op tijd bij! Mocht u alsnog verhinderd zijn, dan kunt u uw kaartjes natuurlijk doorgeven aan vrienden/kennissen.

NIEUW!    Parkgeheimen
Hou je van speuren, buiten zijn, een beetje peuren in de grond? 
En ben je nieuwsgierig, zo eentje die tegels optilt om te kijken wat eronder zit of juist in de verte tuurt, op zoek naar vogels? 
Elke eerste zondag van de maand 10:00 - 11:00 Kinderen vanaf 6 jaar € 2,50Vanaf 18 jaar € 7,50
We willen het liefst kinderen mee op pad nemen  www.heerenhuyskamerconcerten.nl

 

DOCK GALLERYVeerhaven 4

vanaf 30 januari Ton Kalishoek en Zhuang Hong Yi

Ton Kalishoek     - Modulaire kunst

Ton Kalishoek woont in Rotterdam.
Hij is professioneel beeldend kunstenaar. Daarnaast is hij ook werkzaam op het terrein van informatie- en verandermanagement.
Ton maakt beelden, schilderijen en wandpanelen. Hij gebruikt bij voorkeur hypermoderne materialen uit zowel de meubel- als de auto-industrie.
Zijn werk kenmerkt zich door strak lijnenspel. Ton gebruikt gestileerde figuren en voorstellingen. Sterke statements. Niet meer uitdrukking dan nodig is om de context weer te geven. Details leiden hierbij alleen maar af en worden daarom zoveel mogelijk vermeden.
Een belangrijke inspiratiebron is de actuele transformatie van de huidige maatschappij naar een digitale samenleving.
Papier verdwijnt. Er komt nu al een massieve overkill aan informatie op ons af. Veel meer dan ooit tevoren. Dit alles kunnen we onmogelijk tot in detail verwerken. We nemen besluiten via een muisklik. We hebben steeds minder (vrije) tijd. Druk, druk, druk.
Is het geschreven woord nog wel een bruikbaar middel in deze tijd van overkill?
Er ontstaat digitale kunst en we maken steeds meer gebruik van specifieke digitale beeldvormen. Voorbeelden zijn de iconen, pictogrammen, logo’s en snelkoppelingen op het bureaublad van uw pc, IPhone of IPad.
Kortom ook de beeldvormen evolueren. Minder vorm met meer instant (informatieve) zeggingskracht. Sterker groeperen en steeds sterker focussen op de echte relevantie, de kern van de informatie.
Elementen van deze inspiratiebronnen en trends verwerkt Ton in zijn werk.
“Ik probeer van deze tijd te zijn. Zowel qua beeldtaal als voor wat betreft de materialen die ik gebruik”.Website: www.tonkalishoek.com

kijk op www.dockgallery.com voor meer informatie

DE MAASKAMER, Westerkade 27 www.demaaskamer.nl

MOMENTEEL GEEN INFORMATIE
 

GALERIE MAASKOE, cultuur met catering, Westerkade 29a

www.maaskoe.com

Elke zondag geopend van 12.00 -17.00 of op afspraak 06 43900301

 

 

 

 

 

Uit in de wijk