Uit in de wijk

HEERENHUYSKAMERCONCERTEN BIJ DUDOK IN HET PARK

Een klein maar fijn muziekpodium in Het Park 
PROGRAMMA zie :  www.heerenhuyskamerconcerten.nl 

De Heerenhuyskamerconcerten zijn iedere zondag om 11:30 te beluisteren in de huiskamer van Dudok in het Park en duren ongeveer een uur. Om 11:00 gaat de zaal open.

Kaarten à €5,- zijn online te koop, kinderen tussen 6 en 18 jaar mogen gratis naar binnen (wel graag een stoel voor hen reserveren). Huisdieren mogen niet naar binnen.

Het is een kleine zaal met een beperkt aantal stoelen, dus wees er op tijd bij! Mocht u alsnog verhinderd zijn, dan kunt u uw kaartjes natuurlijk doorgeven aan vrienden/kennissen.

NIEUW!    Parkgeheimen
Hou je van speuren, buiten zijn, een beetje peuren in de grond? 
En ben je nieuwsgierig, zo eentje die tegels optilt om te kijken wat eronder zit of juist in de verte tuurt, op zoek naar vogels? 
zo 3 februari 10:00 - 11:00 Kinderen vanaf 6 jaar € 2,50Vanaf 18 jaar € 7,50
We willen het liefst kinderen mee op pad nemen  www.heerenhuyskamerconcerten.nl

DOCK GALLERYVeerhaven 4

vanaf 30 januari Ton Kalishoek en Zhuang Hong Yi

Ton Kalishoek     - Modulaire kunst

Ton Kalishoek woont in Rotterdam.
Hij is professioneel beeldend kunstenaar. Daarnaast is hij ook werkzaam op het terrein van informatie- en verandermanagement.
Ton maakt beelden, schilderijen en wandpanelen. Hij gebruikt bij voorkeur hypermoderne materialen uit zowel de meubel- als de auto-industrie.
Zijn werk kenmerkt zich door strak lijnenspel. Ton gebruikt gestileerde figuren en voorstellingen. Sterke statements. Niet meer uitdrukking dan nodig is om de context weer te geven. Details leiden hierbij alleen maar af en worden daarom zoveel mogelijk vermeden.
Een belangrijke inspiratiebron is de actuele transformatie van de huidige maatschappij naar een digitale samenleving.
Papier verdwijnt. Er komt nu al een massieve overkill aan informatie op ons af. Veel meer dan ooit tevoren. Dit alles kunnen we onmogelijk tot in detail verwerken. We nemen besluiten via een muisklik. We hebben steeds minder (vrije) tijd. Druk, druk, druk.
Is het geschreven woord nog wel een bruikbaar middel in deze tijd van overkill?
Er ontstaat digitale kunst en we maken steeds meer gebruik van specifieke digitale beeldvormen. Voorbeelden zijn de iconen, pictogrammen, logo’s en snelkoppelingen op het bureaublad van uw pc, IPhone of IPad.
Kortom ook de beeldvormen evolueren. Minder vorm met meer instant (informatieve) zeggingskracht. Sterker groeperen en steeds sterker focussen op de echte relevantie, de kern van de informatie.
Elementen van deze inspiratiebronnen en trends verwerkt Ton in zijn werk.
“Ik probeer van deze tijd te zijn. Zowel qua beeldtaal als voor wat betreft de materialen die ik gebruik”.Website: www.tonkalishoek.com

Zhuang Hong Yi kan het beste worden omschreven als een Chinese, hedendaagse kunstenaar die met verschillende moderne kunstpraktijken indruk heeft gemaakt op het publiek in verschillende landen. Zijn werken vertegenwoordigen schoonheid, verfijning en een hoge mate van perfectie met een duidelijke aanwezigheid van Chinese invloed. Bovendien vertoond zijn werk veel gebruik van kleuren, thema's, vormen en materialen die het hart raken.

Het feit dat men kenmerken van zijn Chinese achtergrond kan herkennen, die tegelijkertijd gracieus worden gecombineerd met een sterke westerse allure, is ongetwijfeld het resultaat van zijn opvoeding en opleiding in China en de internationale Europese ervaring en inspiratie die hij heeft opgedaan sinds 1990, toen hij verhuisde naar Nederland. Hier heeft hij zich later gevestigd met zijn vrouw Luluo, ook een kunstenaar. Zelfs na vele jaren van verblijf in Europa heeft Zhuang zijn studio nog steeds in Beijing, China, waar hij een paar keer per jaar naar zijn werk terugkeert en nieuwe materialen ontdekt en inspiratie opdoet.

Sinds de verhuizing naar West-Europa in de vroege jaren negentig is de stijl van Zhuang Hong Yi geëvolueerd. Zijn werk bestaat uit veel verschillende vormen, maar ook uit een verscheidenheid aan materialen en formaten. Zhuang Hong Yi heeft schilderijen gemaakt met inkt, traditionele Chinese materialen zoals acryl en olieverf en rijstpapier. De schilderijen van Zhuang worden vaak gekenmerkt door een verrassende en verrassende mix van felle kleuren. Hij maakt hiernaast ook sculpturen en kunstvoorwerpen in onder andere hout, porselein en metalen. Maar al zijn werk is uitnodigend en vaak erg verrassend; zelfs voor degenen die zijn kunst goed kennen.

kijk op www.dockgallery.com voor meer informatie

DE MAASKAMER, Westerkade 27 www.demaaskamer.nl


 

GALERIE MAASKOE, cultuur met catering, Westerkade 29a www.maaskoe

DE BRANDGRENS TOEN EN NU

Hester Verbeek exposeert haar schilderijen over de Rotterdamse Brandgrens, die laten zien hoe Rotterdam was vóór het bombardement in 1940 en hoe de stad daarna geworden is.

Oud en nieuw komen samen gevangen in kleurrijk olieverf.

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op:zondag 17 feb. om 16.00 uur

De galerie is al geopend vanaf 14.00 uur

 GALERIE DE RIVIER
Westerkade 29c      www.derivier.info


Zondags open van 12.00 - 18.00 en op afspraak

Uit in de wijk