Actueel

TreeTags tonen het belang van bomen in het Park

9 september 2020

TreeTags tonen het belang van bomen in het Park

ik lever jaarlijks 505 dagen zuurstof voor één persoon

Vandaag 9 september zijn 50 zogenaamde TreeTags aan verschillende soorten bomen in rijksmonument het Park in Rotterdam geplaatst. TreeTags laten de waarde van bomen zien, zo weet meteen iedereen dat bomen regenwater vasthouden, zuurstof produceren, verkoeling bieden en luchtvervuiling afvangen.

In het kader van de Parkenmaand (jaarlijks in september) en om het belang van bomen te benadrukken, zijn nu 50 bomen tijdelijk voorzien van een TreeTag.

Overal groeit het bewustzijn dat bomen een vitaal onderdeel van ons ecosysteem vormen. De TreeTags maken dit op een duidelijke en toegankelijke manier per boom zichtbaar. Iedere TreeTag meldt bovendien de boomsoort en specifieke gegevens over bijvoorbeeld de CO2 opslag en zuurstof productie.

In het Park wordt sinds oktober 2019 door de gemeente Rotterdam en Stichting Droom en Daad gewerkt aan de renovatie van het door landschapsarchitecten vader en zoon Zocher ontworpen 19e eeuwse rijksmonument. Momenteel ondergaat het Park een ingrijpende transformatie om het terug te brengen in de oude glorie.

De TreeTags zijn ontstaan in Melbourne en via Engeland, België en Zweden sinds deze zomer nu ook in Nederland te vinden.

Pius Floris boomverzorging heeft de TreeTags aangebracht, deze blijven gedurende de Parkenmaand tot eind september hangen.

Femke van der Stoep

Projectleider  

STICHTING DROOM EN DAAD

 

 

TreeTags tonen het belang van bomen in het Park