Aanbieding Petitie Behoud Tramlijn 7

Aanbieding handtekeningen Petitie Behoud Tramlijn 7 aan Gemeenteraad Rotterdam op 21 December 2023

Op donderdagochtend 21 december heeft het BOS bestuur de Petitie voor behoud Tramlijn 7 voor het Scheepvaartkwartier met de verzamelde handtekeningen, ruim 800 stuks, aangeboden aan een groep gemeenteraadsleden.

Hieronder op de foto staat het VVD raadslid Diederik van Dommelen met de ontvangen petitie naast ons bestuurslid Desirée Otten.  Zie ook het bericht: https://dagblad010.nl/politiek/tram-naar-willemsplein-moet-blijven?

Op de foto hieronder: Desiree houdt een bevlogen speech voor de verzamelde gemeenteraadsleden

Uit de speech van de BOS:

Het aangekondigde opheffen van tramlijn 7 – van Woudestein naar het Willemsplein visa versa - is een doorn in het oog van de bewoners van het Scheepvaartkwartier. Die als eersten. Maar het voornemen heeft ook gevolgen voor patiënten van de buitenpoliklinieken van het Franciscus Gasthuis&Vlietland en Maasstadziekenhuis. De bewonersorganisatie van het Scheepvaartkwartier heeft er namens 850 ondertekenaars een petitie over ingediend bij verkeerswethouder Karremans. Ook omdat hierdoor de Koninklijke Spido, de Veerhaven en het Park moeilijker bereikbaar worden.

‘’De wijk heeft de laatste jaren een grote transitie doorstaan, van ‘werkwijk’ naar ‘woonwijk’. Veel mensen zijn er hier komen wonen, vrij recent nog in de Zalmhaventoren. Het is voor de ouderen cruciaal om er op uit te kunnen trekken, maar dan dient er wel vervoer te zijn. Dagelijks maakt nu een steeds grotere groep bewoners gebruik van de tram om richting werk of naar universiteit cq hoge school of een, op sociaal gebied, bijeenkomst te gaan. Kortom een goede infrastructuur voor het openbaar vervoer is van groot belang voor het Scheepvaartkwartier’’, aldus de bewonersorganisatie in haar brief aan Karremans.

 

 

 

 

Aanbieding Petitie Behoud Tramlijn 7