Archief

SCHEEPVAARTKWARTIER SCHOON 1 juli 2020

HET SCHEEPVAARTKWARTIER SCHOON

Veel reacties kregen wij op onderstaande oproep aan onze BOS-leden: 

 "Wij wonen allen in een prachtige wijk maar waarschijnlijk ergeren velen zich wel eens aan het op straat rondslingerend vuil.
Hoewel de gemeentereiniging zijn best doet kan het geen kwaad als bewoners ook af en toe actie ondernemen om het Scheepvaarkwartier nog schoner te krijgen en er de schoonste wijk van Rotterdam van te maken.
Uw bestuur heeft van de gemeente een aantal afvalknijpers, speciale vuilniszakken en handschoenen gekregen om actief bij te dragen aan een schoon Scheepvaartkwartier, zeker nu met mooi weer veel Rotterdammers naar het Park en over de kades lopen en daar jammer genoeg vaak hun afval op straat achterlaten.
 
KORTOM: wie doet er mee de wijk super schoon te maken en te houden?"

Een twintigtal bos-leden heeft zich aangemeld
Zij zijn allen voorzien van afvalknijper, handschoenen en zakken, die ons door de afdeling Schone Stad van de Gemeente ter beschikking zijn gesteld.

1 JULI WAS DE START VAN "SCHEEPVAARTKWARTIER SCHOON" MET EEN GEZAMENLIJKE "KNIJPERWANDELING".
Een twintigtal bosleden (incl.bestuursleden) hebben in 1,5 uur een enorme hoeveelheid vuil van de straat en uit de bosschages gehaald.
We waren allemaal verbijsterd hoeveel zwerfvuil er ligt. Maar wat nog veel meer opvalt is de enorme hoeveelheid sigarettenpeuken die langs de huizen en vooral in de parkeerkommen liggen. Met een knijper is dit niet te doen. Beter met bezem en veger en blik, maar ook dat is sisyfusarbeid.
We zullen informeren bij Schone Stad hoe we deze peuken het beste te lijf kunnen gaan. 

Het is de bedoeling dat we het vuil blijven bestrijden - ieder op eigen gelegenheid wanneer het uitkomt - en af en toe zullen we een gemeenschappelijke wandeling organiseren. De "Helemaal Groen" app kan hierbij helpen, hierop wordt aangegeven wat er al schoongemaakt is. 

Onze eerste gezamenlijke actie eindigde met een gezellige borrel bij Loos (op gepaste afstand uiteraard).

 

 

 


 

 

 

« Vorige pagina

SCHEEPVAARTKWARTIER SCHOON 1 juli 2020