Vikingfest, 8-9 juni

Namens de Noorse Kerk maken wij u attent op het volgende:

Beste buren,
 
Op 8 en 9 juni vindt in de Noorse Zeemanskerk voor de 2de keer het Vikingfest! plaats. De toegang tot het evenement is gratis, en we zouden het ontzettend leuk vinden als jullie hierbij kunnen zijn! Ook hopen we dat jullie ons kunnen helpen door dit evenement in jullie netwerk te verspreiden. Graag geven jullie wat meer informatie over het evenement en de activiteiten die we organiseren.
 
Tijdens het Vikingfest!  staat het rijke verleden dat Noorwegen en Nederland verbindt centraal, en wordt en een stuk gedeelde geschiedenis tot leven gebracht.
De bijzondere binnen- en buitenkant van deze Zeemanskerk, gebaseerd op Noorse staafkerken, vertellen al een verhaal op zich. Daarnaast vinden er ook verschillende workshops, theatervoorstellingen, en lezingen plaats om je te verdiepen in de Noorse cultuur, waaronder:
 
 
Filmvertoning: The Northman, incl. middeleeuws diner
Alleen voor dit onderdeel moet je kaarten kopen. Dat doe je via deze link:
 
College van prof. dr. Arend Quak
Prof. Dr. Arend Quak heeft twee helemaal tot de verbeelding sprekende onderwerpen uitgekozen voor zijn colleges tijden het Vikingfest! – namelijk het runenschrift en de Oudnoordse mythologie. Hij geeft vier korte colleges verspreid over de dag.
 
Toneel workshop: Thor Stories
In de toneelworkshop 'Thor stories' kom je meer te weten over dondergod Thor. Toneelmaker Brecht Hermans heeft de drie bekendste mythes over Thor bewerkt tot theaterteksten. Deze verhalen zijn soms spannend, zetten je aan het denken en zijn vaak hilarisch. Door in de tekst te duiken kom je meer te weten over de oude Noordse goden, het wereldbeeld van de Vikingen, en wie weet wat over jezelf.
 
Houtbewerking
In de tuin van de Noorse Kerk slijpt een van onze Vikingen zijn materieel, variërend van wapens tot wat lievere objecten. Voor een demonstratie, vragen en verhalen ben je hier aan het juiste adres
 
Hnefatafl
Dit strategische bordspel is een echte hersenkraker. Leer de beginselen of ga met elkaar de strijd aan!
 
Andere activiteiten die plaatsvinden zijn:
  • Concert: 'de Zeewolven' 
  • Straattheater door theaterwerkplaats de Ouwe Rotten
  • Dans: Færøydans (Vikingdans)
  • Zelf runen lezen en schrijven
  • ...en tal van traditionele Noorse spelletjes!
Ook voor jongere bezoekers organiseert de Noorse Kerk verschillende kindvriendelijke activiteiten rondom het thema Vikingen. Denk aan het heffen van een Vikingschild, het hijsen van de zeilen (touwtrekken) en het maken van je eigen runensteen. Na afloop verdien je jouw plekje in Walhalla in de vorm van een heus Vikingdiploma!
 
Hopelijk tot dan!
 
Team Vikingfest!
 
Vikingfest, 8-9 juni